126 χρόνια φυλακή για κλοπή προσωπικών φωτογραφιών

Αυτήν την απόφαση πήρε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Λος Άντζελες, στης ΗΠΑ επιβάλλοντας συνολικά 126 χρόνια φυλακή στον Κρίστοφερ Τσέινι απαγγέλοντας του 26 κατηγορίες για παράνομη είσοδο σε email διασημοτήτων και κλοπή προσωπικών τους φωτογραφιών με σκοπό την δημοσίευση τους στο διαδίκτυο.

Η ιστορία του Τσέινι

Scarlett_Johansson
Scarlett_Johansson

Ο 36 χρονος Κρίστοφερ Τσέινι έχοντας γνώσεις χάκερ κατάφερνε να σπάει τους κωδικούς ασφαλείας διάσημων σταρ του Χόλιγουντ και να κλέβει φωτογραφίες τους από προσωπικές τους στιγμές.

Μετά της δημοσίευε σε ιστοσελίδες στο ίντερνετ όπου λάμβανε χρήματα και εξέθετε τους εν λόγω σταρ. Εξαιρετικά προσοδοφόρα εργασία που του έφερνε ποσά με 5 μηδενικά αφού κάθε σκανδαλοθηρική εφημερίδα πληρώνει με εξαιρετική ευχαρίστηση την δυνατότητα να έχει γυμνές φωτογραφίες κάποιας σταρ και να την δημοσιεύσει πρώτη. Όσο μεγαλύτερη είναι η σταρ τόσο μεγαλύτερο είναι και το κασέ.

Όπως ήταν φυσικό οι αστέρες του Χόλιγουντ μεταξύ των οποίον ήταν και η Σκάρλετ Γιόχανσον, η Κριστίνα Αγκιλέρα, ή Μίλα Κούνις, κ.α, κινήθηκαν νομικά εναντίων του και κατάφεραν στο δικαστήριο να αποδείξουν την ενοχή του, επιβάλλοντας του ποινή 126 χρόνια φυλακής, συν πρόστιμο 80000 δολαρίων. Ο νόμος όμως είναι τέτοιος που επιτρέπει συνολικά στον κατηγορούμενο να μείνει μόνο για 10 χρόνια στην φυλακή.

Η συμφωνία με την Εισαγγελία

Ο Τσέινι παραδέχτηκε την ενοχή του και έκλεισε συμφωνία με την Εισαγγελία μειώνοντας την ποινή του στα 10 χρόνια.  Έτσι ο χάκερ από την Φλόριντα τιμωρήθηκε για την δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών διασημοτήτων. Η Σκάρλετ Γιόχανσον ευχαριστημένη από την απόφαση του δικαστηρίου ανέφερε ότι και αυτή έχει δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και αυτό της το δικαίωμα πρέπει να φυλάσσετε από τους νόμους.

Δες  Γάμος με Ταϊλανδέζα

Είναι φυσικό οι γυμνές φωτογραφίες ειδικά διασημοτήτων να προκαλούν το κοινό ενδιαφέρον του κόσμου που αναζητά τρόπους να διασκεδάσει την περιέργεια του όμως όταν οι νόμοι λειτουργούν σε ένα κράτος υπάρχει και η τιμωρία. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή τι φωτογραφίες αναρτούμε στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και ανταλλάσσουμε μέσω email με φίλους και γνωστούς γιατί οι χάκερ καραδοκούν και πολύ εύκολα μπορεί να πέσουμε θύματα τους.

Σχετικά άρθρα:
Περιπέτειες στην Ταϊλάνδη
Για όλα φταίνει οι γκόμενες
Σχέση με άντρα 10+ χρόνια μεγαλύτερο μου
Ροζ τηλέφωνα