Απαγορεύτηκε με νόμο το στριπτίζ στην Ισλανδία!

Από την 1η Ιουλίου 2013 απαγορεύεται με νόμο να υπάρχουν στριπτίζ μπαρ στην Ισλανδία. Αυτό αποφάσισε το Ισλανδικό κοινοβούλιο με 2 βουλευτές να είναι αντίθετοι και άλλοι 2 να μην έχουν γνώμη. Ο καινούριος νόμος που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου σε όλη την χώρα είναι μια προσπάθεια να μπει τέλος στης επιχειρήσεις που θέλουν να κερδίζουν χρήματα εκμεταλλευόμενοι την γύμνια των εργαζομένων τους.

stripteaseΗ Ισλανδία είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που εφαρμόζει τέτοιο νόμο αφού στριπτίζ μπαρ δεν υπάρχουν μόνο στο Βατικανό και την Ανδόρα. Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο οι άντρες κυρίως αλλά και αρκετές γυναίκες διασκεδάζουν επισκεπτόμενοι στριπτίζ μπαρ όπου όμορφες κοπέλες βγάζουν αισθησιακά τα ρούχα τους μένοντας συνήθως μόνο με το εσώρουχο τους. Ο ερωτικός χορός που έχει ως σκοπό του να διασκεδάσει το αντρικό κοινό πλέον στην Ισλανδία θα θεωρείτε ποινικό αδίκημα και θα διώκεται από τον νόμο.

Στριπτίζ μπαρ και πορνεία!

Οι νομοθέτες στην Ισλανδία που καθιέρωσαν τον νόμο θεωρούν ότι οι γυναίκες που εργάζονται στα stripbar, ωθούνται στην πορνεία είτε με, είτε εναντίων την θέληση τους από τους ντόπιους νταβατζήδες και τους ιδιοκτήτες αυτόν τον μπαρ και έτσι εκεί δρα το οργανωμένο έγκλημα. Θέλοντας να το καταπολεμήσουν ψήφισαν αυτόν τον νόμο. Στην Ελλάδα πολλά στριπτιζάδικα λειτουργούν ως συγκαλυμμένοι οίκοι ανοχής όπου οι πελάτες έχουν την δυνατότητα έναντι χρημάτων να κάνουν σεξ με τα κορίτσια, και η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια όταν έχει πάρει την μίζα της. Συνήθως όταν δεν τα βρίσκουν ακολουθούν έφοδοι και προσαγωγές και συλλήψεις και όλοι ξαφνικά μαθαίνουν το νέο. Υποκρισία!

Δες  Πόσα κερδίζουν οι stripper στην Ατλάντα;

Τι λένε οι ιδιοκτήτες striptease bar

Ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου κλαμπ στριπτίζ στην Ισλανδία “Goldfinger” είναι αντίθετος με αυτόν τον νόμο αφού ουσιαστικά θα πρέπει να κλείσει την επιχείρηση του. Θέλοντας να τονίσει πόσο αστεία είναι τα επιχειρήματα του νόμου αναφέρει ότι επί 15 ολόκληρα χρόνια που λειτουργεί το μπαρ του στο σύνολο όλων τον ελέγχων που έχουν γίνει ποτέ δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία που να στοιχειοθετούν το αδίκημα της πορνείας. Να όμως που τώρα κάποιοι κατάφεραν με νόμιμο τρόπο να καταργήσουν αυτή την μπίζνα. Στην Ισλανδία η διαφθορά είναι σαφώς λιγότερη από ότι στην Ελλάδα όπου σε πρόσφατη έρευνα βρέθηκε στην τελευταία θέση σχετικής έκθεσης από όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Σε μια χώρα όμως όπου οι μισοί βουλευτές στην Ισλανδική βουλή είναι γυναίκες ένας τέτοιος νόμος μπορούσε να περάσει. Και τώρα πλέον οι Ισλανδοί άντρες θα πρέπει να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να επισκεφτούν στριπτίζ μπαρ. Μήπως θα πρέπει να διαβάσουν αυτό το άρθρο για σεξ τουρισμό για να ξέρουν που στην γη επιτρέπεται να επισκέπτεσαι στριπτιζ μπαρ; 🙂 Είναι σαν να λέμε ότι υπάρχει πορνεία στα σεξ τηλέφωνα! Αν είναι δυνατόν!

Ελάτε στην Ελλάδα. Εδώ έχουμε άφθονα στριπτίζ μπαρ που λειτουργούν κανονικά, επιτρέπεται το κάπνισμα και τα κορίτσια είναι όμορφα (στην πλειοψηφία τους Ρωσίδες και Ουκρανέζες).