Το Ντουμπάι είναι πολύ όμορφο και δίνει πάρα πολλές ευκαιρίες στους δυτικούς τουρίστες για να δούνε και να κάνουν shopping therapy όμως παραμένη μουσουλμανική χώρα. Οι νόμοι της είναι αυστηρότεροι από αυτούς που έχουμε συνηθήσει να βλέπουμε σε άλλες δυτικές χώρες και όσο και να προσπαθούν τα ΗΑΕ να προσελκύουν δυτικούς τουρίστες πάντα αυτό το τείχος θα υπάρχει.

κατηγορούμενοι για σεξ σε ταξί
Κατηγορούμενοι για σεξ σε ταξί

Έτσι και τώρα ενόπιον της δικαιοσύνης βρέθηκαν μια Αγγλίδα και ένας Ιρλανδός με την κατηγορία ότι εκτός του ότι έπιναν σε δημόσιο χώρο αλκοόλ έκαναν και σεξ μέσα σε ένα ταξί. Ο ταξιτζής τους κάρφωσε στην αστυνομία και ο δικαστής τους επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών μηνών, απέλαση από την χώρα και πρόστιμο 850 δολαρίων στον καθένα.

Πάλι καλά, αφού μπορουσε να ήταν πολύ χειρότερα, καθώς σε αυτές της χώρες η αξία της ανθρώπινης ζωής μετριέται με διαφορετικό τρόπο.  Παρά τα λόγια ότι τα ΗΑΕ κάνουν προσπάθειες να δειξουν έναν πιο δυτικό προφίλ προσβλέποντας στα πορτοφόλια τον τουριστών το γεγονός αυτό δείχνει ότι παραμένουν μια χώρα όπου το Ισλάμ διοικοί και αποφασίζει.

Ο Κόνορ Μακρέντμοντ και η Ρεμπέκα Μπλέικ φυσικά και αρνήθηκαν αμφότεροι της επισυναπτόμενες κατηγορίες περί διάπραξης “σεξ μέσα στο ταξί” όμως στην εμφάνιση τους στο δικαστήριο παραδέχτηκαν ότι έπιναν αλκοό σε δημόσιο χώρο, προφανός τακτική του δικηγόρου τους για την αποφηγή μεγαλήτερης ποινής.

dubai towers
dubai towers

Τελικά το δικαστήριο τους επέβελα την ποινή που προαναφέραμε και αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού η φυλάκιση είναι εξαγοράσιμη, πρόσθεσε στο Ρόιτερς ο δικηγόρος τους.

Το Ισλάμ απαγορεύει στους μουσουλμάνους να πίνουν αλκοόλ, πολύ περισσότερο σε δημόσια θέα, αν και οι μισοί τουλάχιστον το κάνουν κρυφά στα σπίτια τους. Στα Εμιράτα, αυτοί που δεν είναι μουσουλμάνοι έχουν το δικαίωμα να καταναλώσουν αλκοόλ, μόνο στα στα ξενοδοχεία και στα μπαρ, που υπάρχουν γιαυτόν τον σκοπό.

Δες  2023 ερωτικές φαντασιώσεις και φετίχ

Οι Άραβες έχουν φτιάξει έναν τεχνιτό παράδεισο στο Ντουμπάι με εκπληκτικά κτήρια από αρχιτεκτονική άποψη, τεχνιτά νησιά κλπ σε μια προσπάθεια να απεγκλωβιστούν από την εξάρτηση του πετρελαίου που πριν ήταν ο μοναδικός εισαγωγέας πλούτου. Τώρα προσπαθούν και το έχουν καταφέρει να αναπτύξουν μια συμαντική τουριστική υποδομή η οποία πουλάει έναν ακριβό προιόν σε δυτικούς τουρίστες οι οποίοι έχουν οικονομική επιφάνεια. Όμως τα ΗΑΕ παραμένουν και θα παραμείνουν για πάντα μια μουσουλμανική χώρα όπου τα πράγματα λειτουργούν διαφορετικά από της υπόλοιπες δυτικές δημοκρατίες.

Οπότε ας επιδεικνύουμε μεγαλύτερη προσοχή όταν επισκεπτόμαστε τέτοιες χώρες όπου πολύ εύκολα μπορεί να βρεθούμε άσχημα μπλεγμένοι και να ζήσουμε στην πλάτη μας το Εξπρές του Μεσονυχτίου.