Είμαι άντρας και θέλω να δουλέψω σε έναν αρσενικό οίκο ανοχής … Έτσι ξεκινάνε εκατοντάδες γράμματα που φτάνουν καθημερινά στα γραφεία της ομοσπονδίας Σεβκάτ-Ντερ στην Κωνσταντινούπολη. Τι είναι όμως αυτή η συνομοσπονδία και τι θέλει να πετύχει;

τουρκίαΤο ερώτημα που έθεσε η şefkat-der στην Κυβέρνηση ήταν: “Είπαμε στης αρχές ότι αφού υπάρχουν οίκοι ανοχής όπου γυναίκες ικανοποιούν σεξουαλικά άντρες θα πρέπει να δημιουργήσουμε και αντίστοιχους οίκους ανοχής όπου θα εργάζονται άντρες που θα ικανοποιούν γυναίκες ως πελάτισσες.” Αυτός ήταν και ο λόγος που 10.000 γράμματα υποψήφιων σεξ εργατών κατάκλυσαν τα γραφεία της οργάνωσης, όμως ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει το φαινόμενο όπως θέλει.

Δες περισσότερα για τον σεξοτουρισμό στην Ουκρανία

Η Σεβκάτ-Ντερ (şefkat-der)  είναι μια οργάνωση που προστατεύει τα δικαιώματα τον γκέι στην Τουρκία. Πριν λίγο καιρό είχε στείλει επιστολή στο Τουρκικό κοινοβούλιο με την οποία ζητούσε να επιτραπεί η λειτουργία οίκων ανοχής αποκλειστικά για άντρες. Η πορνεία είναι νόμιμη στην Τουρκία όπου σε κάθε μεγάλη πόλη υπάρχουν νόμιμα πορνεία, με γυναίκες πόρνες όμως. Οι νόμιμες γυναίκες που ασκούν το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου στην Τουρκία, και πληρώνουν φόρους, υπολογίζονται σε περισσότερες από 150.000. Εικάζεται, ότι ο αριθμός αυτός είναι τουλάχιστον διπλάσιος αφού υπάρχουν πολλοί οίκοι ανοχής που λειτουργούν παράνομα. Σε μια χώρα όμως που έχει παράδοση στο ομοφυλοφιλικό σεξ από αρχαιότατους χρόνους δεν υπάρχουν νόμιμα μπουρδέλα για γκέι. Να μια τεράστια επιχειρηματική ευκαιρία που μένει ανεκμετάλλευτη, αφού και ενδιαφερόμενοι να προσφέρουν υπηρεσίες σεξ για άντρες υπάρχουν αλλά και πελάτες να της αγοράσουν.

Ίσως τώρα ο καιρός έχει ωριμάσει και βρέθηκε κάποιος που να θέλει να θέσει το ερώτημα στην Τουρκική κοινωνία. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρόεδρος της οργάνωσης Χαιρεντίν Μπουλάν ο οποίος δήλωσε ότι μέσα σε 10 ημέρες από την ανακοίνωση στα γραφεία τους τα εισερχόμενα γράμματα ξεπέρασαν της 10.000 και το τηλεφωνικό κέντρο άναψε κυριολεκτικά. Είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία των Τούρκων αντρών να εργαστούν ως αρσενικές πόρνες σε οίκους ανοχής που ξεπερνά κάθε φαντασία. Στην πραγματικότητα σκοπός της απαίτησης ήταν να δοθεί δημοσιότητα στο πρόβλημα της πορνείας που υπάρχει στην Τουρκία. Οι γυναίκες που εργάζονται στους οίκους ανοχής ζουν σε συνθήκες σεξουαλικής σκλαβιάς και είναι εξαιρετικά ευάλωτη κοινωνική ομάδα με ελάχιστα δικαιώματα. Έτσι η ερώτηση του Μπουλάν ήταν “Ή να κλείσουν οι οίκοι ανοχής, ή να ανοίξουν και αντίστοιχοι αντρικοί”. Να όμως που η σφυγμομέτρηση έδειξε ότι υπάρχει μεγάλο κοινό που βλέπει ακριβώς αυτήν την εργασία ως τρόπο επιβίωσης.

Δες  Πως να κάνω τέλειο τηλεφωνικό σεξ;

Το μεγαλύτερο ποσοστό των αντρών που επιθυμούν να εργαστούν σε αντρικούς οίκους ανοχής είναι φυσικά άνεργοι, οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, και το βλέπουν ως τρόπο εργασίας και αποκομιδής χρημάτων. Οι ποιο συχνές ερωτήσεις στα γράμματα ήταν:
– Τι χρειάζεται να έχω για να δουλέψω σε αρσενικό οίκο ανοχής; – Θα πρέπει να εγγραφώ κάπου επίσημα ως πόρνη, ή ως εκδιδόμενος άντρας, αντίστοιχα; – Μπορώ να εργάζομαι με μερική απασχόληση, μόνο για μερικούς μήνες τον χρόνο; – Μπορούν οι παντρεμένοι άντρες να δουλέψουν σε τέτοιους οίκους ανοχής;

Στην Ουκρανία προσπαθούν να σταματήσουν τον σεξοτουρισμό και ήταν Τούρκος το θύμα στο βίντεο. Στην Ισλανδία με νόμο καταργούν τα στριπτίζ μπαρ, στην Ελλάδα όμως οι ροζ γραμμές για γκέι κάνουν χρυσές δουλειές, και πολλές Ελληνίδες κερδίζουν τα προς το ζην κάνοντας στριπτίζ μέσω skype.

Ίσως κάποιοι αναρωτηθείτε που βαδίζει ο κόσμος, όμως η κρίση, και κάθε οικονομική κρίση οδηγεί τους ανθρώπους να κάνουν πράγματα και να λαμβάνουν αποφάσεις που αν δεν υπήρχε δεν πρόκειται ποτέ να έκαναν.

Δες περισσότερα:

http://www.radikal.com.tr/radikal.aspx?atype=radikaldetayv3&articleid=1127475&categoryid=77
http://www.dnevnik.bg/sviat/2013/04/03/2034693_hiliadi_turci_iskat_rabota_v_mujki_publichni_domove/