Ιστοσελίδα που χρηματοδοτεί πορνό δημιουργίες? Και όμως υπάρχει!

Όσοι θέλετε να χρηματοδοτήσετε δημιουργούς προϊόντων της πορνοβιομηχανίας υποδεχθείτε το σαιτ offbeatr. Κάθε πιτσιρικάς με την χρήση κινητού τηλεφώνου μπορεί να φτιάξει ένα κλιπάκι πορνό το οποίο ανεβάζοντας το στο youtube μπορεί να τον κάνει διάσημο.

offbeatr

Ειδικά αν η τσόντα περιέχει διάσημα πρόσωπα. Όμως η νέα ιστοσελίδα έχει ως σκοπό το “ερασιτεχνικό” πορνό να το κάνει πιο επαγγελματικό, αφού χωρίς χρήματα καλές ταινίες δεν γίνονται, ενώ υπάρχουν καλές ιδέες.

Related: http://gnorimies.net/id5495-ti-amives-kerdizoun-i-pornostar.html

Έτσι λοιπόν όσοι θέλετε να επενδύσετε χρήματα στην δημιουργία ταινίας, σαιτ, βιβλίων, έργων τέχνης, παιχνιδιών ή φυσικών προϊόντων μπορείτε να το κάνετε κάνοντας χορηγία μέσω της ιστοσελίδας.

Πως δουλεύει?

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες δίνουν μια ιδέα στο offbeatr. Εφόσον ελεγχθεί και επιλεγεί ο δημιουργός του έργου παραθέτει στοιχεία για το τι ποσό θέλει να χρηματοδοτηθεί καθώς και τα οφέλη στους χορηγούς. Για να ξεκινήσει μια ιδέα πρέπει να συγκεντρώσει ορισμένο αριθμό ψήφων. Μόλις αυτό γίνει ο δημιουργός μπορεί να αρχίσει να συλλέγει της χορηγίες.

Όσοι γνωρίζετε το σαιτ Kickstarter θα μπορέσετε ευκολότερα να μπείτε στην λογική του. Όπως και εκεί έτσι και εδώ αναζητούνται χορηγοί οι οποίοι θα χρηματοδοτήσουν της προσπάθειες σας αποβλέποντας σε κάποιο κέρδος. Εσείς ως δημιουργοί θα βρείτε τα απαραίτητα χρήματα για να κάνετε πραγματικότητα το έργο σας, είτε πρόκειται για ταινία, παιχνίδι, ιστοσελίδα κτλ και οι σπόνσορες θα λάβουν κάποιο κέρδος, είτε με την μορφή αναφοράς τους, είτε με ετήσιες συνδρομές, εκπτώσεις κτλ.

Ο κάθε σπόνσορας αφού διαβάσει το προσδοκώμενα κέρδη, αποφασίζει αν θα συμμετέχει με τα λεφτά του ή όχι.

Δες  Σέξι νόμοι στης ΗΠΑ

Η ιδέα δεν είναι καινούρια, business angel λειτουργούν στην Αμερική εδώ και πολλά χρόνια χρηματοδοτώντας με εκατομμύρια δολάρια ιδέες και δημιουργούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να υλοποιήσουν τα έργα τους. Άλλες ιδέες γίνονται μεγάλη επιτυχία και άλλες όχι, όμως έτσι λειτουργεί το καπιταλιστικό σύστημα.

Related: http://www.ukbusinessangelsassociation.org.uk/

Γιατί όχι λοιπόν και η πορνοβιομηχανία που είναι μια τεράστια βιομηχανία να μην δοκιμάσει παρόμοιες μεθόδους προς ανεύρεση χορηγών? Οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής ταινιών για ενήλικες έχουν τα απαραίτητα οικονομικά  εφόδια για να αντεπεξέλθουν και να καθιερώσουν νέα προϊόντα στην αγορά. Το κόστος όμως είναι μεγάλο και καθένας επιχειρηματίας θέλει να μειώσει το κόστος, οπότε η ιδέα αυτού του σαιτ είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Η ιδέα άλλωστε του σαιτ offbeatr είναι να αναζητήσουν χορηγούς δημιουργοί που δεν έχουν πρόσβαση στα μεγάλα στούντιο, και στα μεγάλα ονόματα. Καμιά φορά όμως μια μικρή ιδέα μπορεί να φέρει τεράστια κέρδη, αν βρεθεί κάποιος να βάλει λίγα λεφτά στην υλοποίηση της, οπότε όσοι τολμηροί τολμήστε…

 

Σχετικά:

http://gizmodo.com/5934809/new-nsfw-crowdfunding-platform-offbeatr-gives-your-naughty-projects-a-place-to-grow

http://techcrunch.com/2012/08/09/offbeatr-is-a-kickstarter-for-your-fantasies/

http://gigaom.com/2012/08/09/offbeatr-kickstarter-for-porn/