Οι ερωτικές σχέσεις έχουν προβλήματα

Ο σύντροφός μου έχει ισχυρή προσωπικότητα, είναι μεγάλος εγωιστής, και συνήθως εκείνος αποφασίσει πώς και πότε θα βρισκόμαστε για να κάνουμε σεξ. Μπορείτε να μου δείξετε κάποιον τρόπο χωρίς να με απορρίψει, πως θα μπορέσω να του πω ότι θέλω να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί και να έχουμε περισσότερες κοινές εμπειρίες?

μασαζΑυτό θέλω να πετύχω και νομίζω ότι θα βελτιώσει κατά πολύ την ερωτική μας ζωή. Η κουβέντα, κάποιο συναίσθημα ή κάποια κατάσταση μεταξύ μας θα μου δείξει ότι βρίσκομαι στον σωστό δρόμο;

Να μια ερώτηση μιας φίλης της ροζ σελίδας στο facebook η οποία με περίμενε στο ταχυδρομείο μου χτες το βράδυ. Τι κινήσεις πρέπει να κάνει για να μπορέσει να ελέγξει έναν εγωιστή και συνήθως ζηλιάρη ερωτικό σύντροφο έτσι ώστε να μπορέσει να έρθει πιο κοντά του. Όταν αρχίσετε να διεκδικείτε αλλαγή τον κανόνων που οριοθετούν την σχέση σας, ο σύντροφός σας σίγουρα θα αντιδράσει αρνητικά. Όσο περισσότερα δικαιώματα καταφέρετε να διεκδικήσετε τόσο μειώνονται τα δικά του και εκείνος αρχίζει να φοβάται, ότι προσπαθείτε να τον περιορίσετε. Και μετατρέπει τον φόβο του σε απόρριψη.

Οι κανόνες είναι για να αλλάζουν

Οι άνθρωποι συνήθως πετυχαίνουν να αλλάξουν τους κανόνες σε μια σχέση όταν φτάνουν σε ακραίες καταστάσεις, δηλαδή είναι τόσο κουρασμένοι ή δυστυχισμένοι που δεν μπορούν να συνεχίσουν να ανέχονται περισσότερο, και μη σκεπτόμενοι της συνέπειες, προχωρούν στης αλλαγές αφού νομίζουν ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Αυτό όμως είναι λάθος καθώς σε μια σχέση πάντα υπάρχει κάτι που αξίζει. Είτε αυτό λέγεται σπίτι, είτε παιδιά, είτε οικογενειακή γαλήνη.

Δες  Για όλα φταίνε οι γκόμενες

Αν θέλετε να σώσετε τη σχέση σας, θα πρέπει να προχωρήσετε προσεκτικά και με μικρά βήματα, αφού κάθε απότομη ρήξη επιφέρει περισσότερα και νεότερα προβλήματα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να περνάτε περισσότερο καιρό μαζί, να κάνετε πράγματα που σας είναι ευχάριστα ή να ακολουθήσετε τον σύντροφο σας στα δικά του χόμπι. Από την στιγμή που επιζητείτε την προσοχή γιατί δεν δοκιμάζετε να κάνετε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνετε μέχρι τώρα. Π.χ αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση, ένα νέο χόμπι, κάτι που θα σας κάνει να νιώσετε διαφορετικά. Έτσι, θα κεντρίσετε την περιέργεια του συντρόφου.

Συμβουλές για περίπτωση ανάγκης

Αν όλα πάνε στραβά μπορείς να διαβάσεις εδώ 8 φαρμακερές ατάκες για τον πρώην σου που μπορείς να πάρεις ιδέες για την δική σου περίπτωση. 😉

Αν υπάρχει πραγματική απόσταση μεταξύ σας λόγω κατοικίας σε διαφορετική πόλη για παράδειγμα μπορείτε να αναζητήσετε τρόπους για να μειώσετε αυτήν την χιλιομετρική απόσταση, προδιαθέτοντας τον σύντροφο σας, όταν νιώσει έτοιμος, να σας το ζητήσει. Αν βιάζεστε όμως, θα δημιουργήσετε εντάσεις που θα έχουν αντίστροφο αποτέλεσμα. Κάθε πράγμα στον καιρό του.