Έρωτας!

Κάθε νέα ερωτική σχέση ξεκινά με φτερούγισμα πεταλουδιών στο στομάχι, ενθουσιασμό, χαρά και αίσθημα ευτυχίας. Πως εμφανίζονται τα προβλήματα. Και γιατί;Εδώ θέλω να διηγηθώ μια ιστορία. Πριν μερικά χρόνια μαζί με έναν φίλο μου αποφασίσαμε να πάμε διακοπές στο Πήλιο. Ξεκινήσαμε από Θεσσαλονίκη για τον Βόλο, όμως κάπου βγήκαμε από την Εγνατία και μέχρι να ξαναβρούμε τον δρόμο μας χάσαμε 2 ώρες.

Rammstein_LiveΤότε κατάλαβα το εξής σημαντικό :

Μια μικρή απόκλιση από τον δρόμο μας μπορεί να μας τοποθετήσει σε τελείως διαφορετικό δρόμο, και αν ακολουθήσουμε τον νέο δρόμο για να δούμε που θα μας βγάλει, θα βρεθούμε πολύ μακριά από το αρχικό μας στόχο.

Το ίδιο συμβαίνει και με της ερωτικές μας σχέσεις, και όχι μόνο. Τα προβλήματα ξεκινάνε από μικρές αποκλίσεις που κάνουμε προσπαθώντας να βρούμε νέους δρόμους και λεωφόρους που χωρίς να το καταλάβουμε ένα μικρό βήμα στα πλάγια μας οδηγεί σε τελείως καινούριες εμπειρίες, πολύ διαφορετικές από της αρχικές μας.

Αυτές οι “μικρές” αποκλίσεις είναι εκείνες οι στιγμές όπου αρνούμαστε να προστατεύσουμε τα δικά μας συμφέροντα. Εκείνα τα μικρά βήματα, όπου δείχνουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να υπομείνουμε δυσφορία, πόνο ή ταπείνωση, στο όνομα να είμαστε μαζί με τον για να είναι με τον αγαπημένο μας. Ακριβώς σε αυτό το σημείο μπαίνουμε στον δρόμο του πόνου και θα εξαρτηθεί από τον χαρακτήρα μας πόσο δρόμο θα διανύσουμε μέχρι να βγούμε από εκείνον τον δρόμο και να επιστρέψουμε στην οδό της ευτυχίας και της αγάπης.

Μέχρι τώρα εμείς ενδιαφερόμασταν για την ευτυχία του ερωτικού συντρόφου, όπως και αυτός για την δική μας. Τη στιγμή όμως που θα σταματήσουμε να λειτουργούμε λογικά για να μην πληγώσουμε, απωθήσουμε ή χάσουμε τον σύντροφό μας μπαίνουμε στον δρόμο του πόνου. Αρχίζουμε να μην εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας και ακολουθούμε σαν σκυλάκι της επιθυμίες του συντρόφου. Αυτός είναι εθισμός, και οι συνέπειες του είναι καταστροφικές. Για εμάς ως προσωπικότητα.

Δες  Έρωτας μετά τα 40: Τι παγίδες κρύβει

Δες ποιο είναι το πιο φθηνό ροζ τηλέφωνο στην Ελλάδα

Να μερικά παραδείγματα :

Μου αρέσει η Σαντορίνη όμως πρέπει να πάω μαζί του διακοπές στην Λάρισα γιατί εκείνος φοβάται το αεροπλάνο. Μου αρέσει η φασαρία και η πολυκοσμία στα μεγάλα club, όμως στον αγαπημένο μου προκαλούν φόβο και αλλεργία και έτσι μένουμε μαζί στο σπίτι κοιτάζοντας τηλεόραση. Μου αρέσει η hard rock και οι Rammstein όμως ο αγαπημένος μου ακούει Καρρά και Τερλέγκα οπότε συμβιβάζομαι και εγώ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μην τον χάσω.

Σε κάθε σχέση υπάρχουν συμβιβασμοί. Δεν υπάρχει παντρεμένο ζευγάρι που να μην κάνει συμβιβασμούς στην καθημερινότητα του. Αλλιώς δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει. Όμως υπάρχουν συμβιβασμοί οι οποίοι είναι απαραίτητοι και συμβιβασμοί που δεν πρέπει να τους δεχτούμε. Αν αναγκάζομαι, για να γίνω αρεστή, να κάνω συμβιβασμούς με τον εαυτό μου, αρνούμαι την ίδια μου την φύση. Και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να κάνω μόνη μου τον εαυτό μου δυστυχισμένο.