Οι ερωτικές σχέσεις και η δημιουργία οικογένειας είναι δύσκολο λιμάνι

Αυτό που απασχολεί της περισσότερες γυναίκες μόλις μπουν στην εφηβεία είναι οι σχέσεις με το ισχυρό φύλο. Μέσα από την εμπειρία, τους αποπροσανατολισμούς, τα μαλώματα με την οικογένεια, της παρεξηγήσεις και κάθε άλλο είδους δυσκολίες όλα τα πράγματα γυρνάνε σε ένα κύκλο. Οι ειδικοί ψυχολόγοι επαναλαμβάνουν ότι ο καλύτερος δρόμος για να ξεπεράσετε αυτά τα προβλήματα είναι να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο τα αντιλαμβάνεστε.

Μυστικές συνταγές δεν υπάρχουν, χρειάζεται προσωποποιημένη θεραπεία και εσωτερική καλλιέργεια με την κάθε περίπτωση να είναι μοναδική και να χρίζει ιδιαίτερης φροντίδας.

 

Διάβασε επίσης: Έχουν οι ράπερ πιο εύκολη πρόσβαση στο σεξ με θαυμάστριες

1. Το τέλος μιας σχέσης δεν είναι προσωπική αποτυχία

mounara

Είναι λογικό όταν μια σχέση τελειώσει να αναρωτηθείτε τι έφταιξε. Δεν υπάρχει λόγος όμως να κατηγορείτε τον εαυτό σας και να ρίχνετε όλες της ευθύνες πάνω σας. Στο τέλος κάθε σχέσης φταίνε και οι δυο. Ο ψυχολόγος μου μου εξήγησε πως στις σχέσεις δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα αλλά υπάρχει και το γκρι και το βασικότερο όλων είναι οι συμβιβασμοί και από της δυο πλευρές.

Μαθαίνουμε και οι δυο μας από τα λάθη μας, αναζητούμε λύσεις και πολλές φορές χωρίζουν οι δρόμους μας για να οδηγηθούμε σε κάτι διαφορετικό.

2. Είναι φυσιολογικό να νιώσετε πικρία όταν τελειώνει η σχέση

Η θλίψη την οποία νιώθουμε συχνά αποτελεί πρωτογενές συναίσθημα το οποίο άλλες φορές ακολουθεί θυμός και άλλες απογοήτευση για τον μέχρι χτες αγαπημένο μας, δημιουργώντας μια συνεχόμενη ροή αρνητικών σκέψεων. Καλό είναι να σταματήσετε της κακές κριτικές και να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας να το ξεπεράσει.

Δες  Εν μέσω κρίσης οι Έλληνες σπαταλούν 1,8 δις ευρώ για υπηρεσίες σεξ.

Σε μια σχέση άνω του ενός χρόνου είναι φυσικό να νιώθετε λυπημένοι όταν χάνετε έναν άνθρωπο στον οποίο εναποθέτατε ελπίδες να ζήστε μαζί για πολλά χρόνια. Κάντε μια καλή ανάλυση για το τι έφταιξε και δώστε χρόνο στον εαυτό σας να το ξεπεράσει. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός.

Εάν νιώσετε ανασφαλείς για το τι θα ακολουθήσει είναι καλό να μην μένετε εντός σχέσης όπου λείπει η αγάπη και ο αμοιβαίος σεβασμός. Δεν το συζητάω αν υπάρχει σωματική βία στην οικογένεια. Εκεί σηκώνεσαι και φεύγεις αμέσως.

 

Διάβασε επίσης: Συνέντευξη με έναν 40χρονο επιχειρηματία στην Αθήνα

3. Η αρχική σεξουαλική χημεία δεν σημαίνει ότι αυτός είναι και ο κατάλληλος

Το να βρεις κάποιον άντρα ή γυναίκα και να θέλεις να είστε μαζί δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι η σχέση θα είναι επιτυχημένη. Για αυτό χρειάζεται να ζήσετε λίγο χρόνο μαζί ώστε να δείτε αν ταιριάζετε και αν μπορείτε να διαχειρίζεστε κακές καταστάσεις. Όταν όλα πάνε καλά και υπάρχουν λεφτά για ξόδεμα είναι φυσικό να μην υπάρχουν προβλήματα. Όμως οι αληθινές σχέσεις φαίνονται στα δύσκολα. Όταν έχεις πραγματική ανάγκη τον σύντροφο σου στον οποίο να στηριχθείς τότε θα δεις το πραγματικό του πρόσωπο.

Μπορεί το σεξ στην αρχή να είναι υπέροχο και να δημιουργείτε εκείνη η ιδανική ατμόσφαιρα ωστόσο αυτό δεν πρέπει να είναι το μόνο κριτήριο. Η εξωτερική ομορφιά σε 5-10 χρόνια θα χαθεί και αν η ψυχή είναι κακή τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν. Ειδικά μετά την έλευση των παιδιών.

tilefoniko-sex-exarchia

Αν είναι να παντρευτείτε κάποια κοπέλα γιατί κάνει καλό κρεβάτι ξανασκεφτείτε το και αναζητήστε στο μυαλό και στην καρδιά της αν όντως υπάρχουν στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι έχει προοπτικές. Καλό σεξ εκείνη μπορεί να κάνει και με τον γείτονα ή κάποιον άλλο ο οποίος μπορεί στην συγκεκριμένη στιγμή να της προσφέρει κάτι διαφορετικό.

Δες  Ο χωρισμός από μια σχέση δεν είναι το τέλος του κόσμου

4. Είναι στην ανθρώπινη φύση μας να αισθανόμαστε μοναξιά

Ερχόμαστε σε αυτή την ζωή μόνοι και φεύγουμε μόνοι. Ζούμε όμως παρέα γιατί είμαστε κοινωνικά ζώα. Αν και υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αρέσκονται να ζουν μόνοι το 90% προτιμά να κάνει οικογένεια και να μοιραστεί την αγάπη. Δεν χρειάζεστε κάποιον για να πιείτε καφέ ή για να κουτσομπολέψετε όμως είναι ανθρώπινο να μοιράζεσαι της σκέψεις και την ζωή σου με έναν άλλο άνθρωπο.

Ο καθένας μας είναι μοναδική οντότητα με διαφορετικές ανάγκες όμως στο “εμείς” υπάρχει εκείνη η γλύκα και η αίσθηση ότι ανήκεις σε μια οικογένεια η οποία σε αγαπά και φροντίζει. Το να μην παραδεχτείτε ότι επιθυμείτε κάποιον, ακόμη και αν νιώθετε ολοκληρωμένοι μόνοι σας έχει ρίζες στο “θέλω” και στην “ανάγκη” το να ζούμε μαζί.

Ναι συμφωνώ ότι είναι δύσκολη η συμβίωση και η δημιουργία οικογένειας και δεν υπάρχει σχολείο όπου να μας διδάξουν πως να αντιμετωπίζουμε της διάφορες καταστάσεις. Αν προσθέσουμε στην εξίσωση και οικονομικά προβλήματα, ανεργία ή κακές επιλογές εργασίας οι οποίες μας εγκλωβίζουν σε χαμηλές αποδοχές χωρίς προοπτική για αυτό που λέμε “κανονική” ζωή τότε τα προβλήματα είναι βουνό το οποίο πρέπει να το ανεβούμε μαζί.

Αν δεν υπάρχει η αμοιβαία αγάπη και εμπιστοσύνη η σχέση θα διαλυθεί.