Χρήματα: Γιατί μαλώνουν τα ζευγάρια;

Στην αρχή ναι μεν κυριαρχούν τα συναισθήματα όμως μόλις χορτάσεις το σεξ με την γυναίκα σου στην επιφάνεια θα έρθουν πιο πρακτικά ζητήματα όπως τα οικονομικά σας τα οποία και θα καθορίσουν την παραπέρα πορεία σας ως ζευγάρι. Αν δεν υπάρχουν καλές πηγές χρημάτων στο τέλος κάθε μήνα στο οικογενειακό πορτοφόλι η ρήξη θα επέλθει πολύ γρήγορα.

Όσο και να λένε μερικοί ότι πίσω από τα χρήματα υπάρχουν τα συναισθήματα η έλλειψη τους αποτελεί την κύρια αιτία άγχους, τσακωμών και χωρισμών στα ζευγάρια. Εδώ μπορούμε να προσθέσουμε και το γεγονός ότι ο καθένας μας έχει μεγαλώσει σε διαφορετικό κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον με αποτέλεσμα να αντιλαμβάνεται τον όρο “χρήματα” με διαφορετικό τρόπο.

Αν κάποιος σας πει ότι η ερωτική σχέση και τα χρήματα δεν πάνε χέρι-χέρι θα σας πει ψέμματα και φυσικά η έλλειψη τους μπορεί εύκολα να διαλύσει κάθε σχέση. Το κλειδί για την επίλυση προβλημάτων βρίσκεται στην επικοινωνία. Τολμήστε να ξεκινήσετε να μιλάτε για αυτό το “dirty talk” από την πρώτη γνωριμία για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων στην συνέχεια.

Διαβάστε επίσης: Τηλεφωνικό σεξ & ερωτικές φαντασιώσεις

omorfi-kopela

Η καλή οικονομική επιφάνεια στο ταμείο του ζευγαριού είναι προϋπόθεση για καλή ζωή

Χωρίς λεφτά η επιτυχία της σχέσης σας θα κλονιστεί σοβαρά και οι πιθανότητες να διατηρηθεί μειώνονται κάθε μέρα που η οικονομική ρευστότητα είναι χαμηλή. Ας δούμε τα 4 βασικά προβλήματα:

Θέμα 1: Δείξε μου το πορτοφόλι σου να σου πω ποιος είσαι

Ας είμαστε ρεαλιστές. Εάν με το πορτοφόλι του ενός είναι μεγαλύτερο από του άλλου σε κάποια στιγμή αυτό θα αναφερθεί και τότε θα είναι αργά για υποχωρήσεις. Οικονομική συμβατότητα δεν σημαίνει ότι οι δυο σύζυγοι θα πρέπει να κερδίζουν τα ίδια χρήματα αφού υπάρχουν πολλές καταστάσεις οι οποίες επηρεάζουν την ομαλή ταμειακή ροή αλλά έχει να κάνει με την στάση που πρέπει να έχουμε στην σχέση μας. Μπορεί η γυναίκα μας την συγκεκριμένη στιγμή να κερδίζει το 1/3 του δικού μας μισθού όμως να έχει πτυχίο και γνώσεις να βρει καλύτερη δουλειά από εμάς. Αυτό θα πρέπει να προσμετρηθεί στην απόφαση μας να κάνουμε δεσμό.

Δες  2 σημάδια ότι η σχέση σας έχει τελειώσει

Συζητήστε τους ατομικούς μα και κοινούς βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους με τον γυναίκα σας. Τα περισσότερα ζευγάρια δυσκολεύονται να συμφωνήσουν πως πρέπει να ξοδεύουν τα χρήματα που κερδίζουν. Οπότε πρέπει να συζητήσετε της οικονομικές σας συνήθειες και στόχους ώστε αυτοί να είναι συμβατοί μεταξύ τους και να είστε διατεθειμένοι να συνεργαστείτε κάνοντας της απαραίτητες θυσίες ώστε να τους πετύχετε. Χωρίς κόπους και θυσίες δεν έρχονται οι επιτυχίες.

Είναι σημαντικό να είστε πρόθυμοι να κάνετε όλους εκείνους τους συμβιβασμούς ώστε να κατορθώσετε πράγματα που θα σας κάνουν ευτυχισμένους και ικανοποιημένους.

Διαβάστε επίσης: Πως να κάνετε σωστά τηλεφωνικό σεξ

tilefoniko-sex

Θέμα 2: Πόσα χρήματα βγάζεις τον μήνα;

Εάν στον γάμο ο καθένας κρύβει τα οικονομικά του και ο άλλος δεν τα γνωρίζει είναι αδύνατο να φτιάξετε ένα κοινό πλάνο για το οικονομικό σας μέλλον. Καθίστε και μιλήστε και φτιάξτε κοινό ταμείο όπου βάζετε κάθε μήνα τα έσοδα και βγάζετε τα έξοδα. Μιλήστε για το πόσα κερδίζετε από την δουλειά σας, πόσα χρήματα χρωστάτε σε δάνεια, πόσα ξοδεύετε και πόσα μπορείτε να εξοικονομείτε κάθε μήνα. Έτσι θα φτιάξετε οικογενειακό οικονομικό προϋπολογισμό και θα ξέρετε που βαδίζετε και πως θα αντιμετωπίσετε τα τρέχοντα ή μελλοντικά οικονομικά προβλήματα μαζί.

Θέμα 3: Αν ενώσουμε τα ταμεία μας θα είμαστε καλύτερα

Μερικά ζευγάρια επιλέγουν να έχουν έναν κοινό λογαριασμό το οποίο χρησιμοποιούν μαζί, ενώ άλλα προτιμούν να κρατούν τα χρήματά τους χωριστά. Όπως και τα προϊόντα στο ψυγείο. Αυτά είναι τα δικά μου, αυτά είναι τα δικά σου. Και τα δυο είναι ΟΚ ανάλογα με το πως λειτουργεί καλύτερα στο κάθε ζευγάρι. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε κοινό λογαριασμό, όμως χρειάζεται να έχετε έναν κοινό προϋπολογισμό. Να παρακολουθείτε τα έσοδα και έξοδα για σωστότερη διαχείριση και λιγότερο οικονομικό άγχος.

Δες  Αυτοκόλλητα στρινγκ κιλοτάκια

Θέμα 4: Ποιος πληρώνει τι;

Όσο νωρίτερα το ξεκαθαρίσετε τόσο καλύτερα. Μην το αφήνετε στην τύχη. Ο καθένας πρέπει να ξέρει τι πληρώνει και πότε για να μην δημιουργούνται προβλήματα με απλήρωτους λογαριασμούς.

Δυο χρυσοί κανόνες οι οποίο λειτουργούν πάντα

Ανεξάρτητα από το πως θα συμφωνήσετε από την αρχή, μην προσπαθήσετε ο ένας να επιβληθεί στον άλλο καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως αγανάκτηση και οικονομική απιστία η οποία είναι εξίσου καταστροφική με την σεξουαλική απιστία.

Πρέπει πάντα να έχετε χρήματα για:

  1. Αγορά τροφίμων
  2. Πληρωμές ενοικίων και λογαριασμούς σπιτιού
  3. Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες

Όταν έχουμε τα απαραίτητα χρήματα ώστε να καλύπτουμε τα απαραίτητα της ζωής τότε θα έχουμε και την δυνατότητα να προχωρήσουμε και στα επόμενα στάδια και απολαύσεις.
sexy-kolaraki

Σκεφτείτε πολύ καλά πριν παντρευτείτε

Πάντα δυο κεφάλια σκέφτονται καλύτερα από ένα. Και δυο πορτοφόλια είναι απαραίτητα σε κάθε ζευγάρι να αντιμετωπίσει της δυσκολίες της ζωής σε μια μεγάλη πόλη. Αν δεν μπαίνουν δυο μισθοί στο σπίτι τα οικονομικά προβλήματα θα καταστρέψουν την αγάπη και θα επέλθει χωρισμός.

Θα προτείναμε να λάβετε υπόψιν σας όλα τα παραπάνω πριν αποφασίσετε να κάνετε σχέση η οποία να οδηγήσει σε γάμο. Έτσι θα αποφύγετε πολλά προβλήματα από νωρίς και θα προετοιμάσετε το έδαφος για μια υγιή και ευτυχισμένη ερωτική συζυγική ζωή.