Στης ΗΠΑ είναι νόμιμο να σε απολύσουν από την δουλειά σου αν κρίνουν ότι είσαι υπερβολικά σέξι.  Το απίθανο αυτό γεγονός ήρθε να επιβεβαιώσει δικαστήριο στην Αιόβα που έκρινε κατά της προσφυγής νεαρής Αμερικανίδας βοηθού οδοντίατρου που θεωρήθηκε ότι ντύνεται υπερβολικά σέξι στην δουλειά της.

Σέξι οδοντίατρος
Σέξι οδοντίατρος

Το πρακτορείο Ρόιτερς επιβεβαίωσε το γεγονός λέγοντας ότι ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να απολύσει κάποια υπάλληλο του εάν θεωρήσει ότι με την εξωτερική της εμφάνιση ή το προκλητικό της ντύσιμο δημιουργεί προβλήματα συμπεριφοράς στους άντρες συναδέλφους της στο γραφείο, με αποτέλεσμα η ποιότητα της εργασίας να υποφέρει.

Η βοηθός οδοντίατρου στην Αιόβα είχε κάνει έφεση στην απόφαση τοπικού δικαστηρίου να θεωρήσει νόμιμη την απόλυση της από την δουλειά της με την γελοία κατηγορία ότι η εξωτερική της εμφάνιση και η προκλητική συμπεριφορά της δημιουργούν προβλήματα στον τόπο εργασίας της. Όχι μόνο στους άντρες συναδέλφους της αλλά και σε πελάτες που επισκέπτονταν το οδοντιατρείο.

Το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση ότι ο οδοντίατρος έπραξε σύμφωνα με τον νόμο όταν απέλυσε την βοηθό του προβάλλοντας την εξής δικαιολογία καθώς επίσης δήλωσε ότι κινδύνευε ο γάμος του, αφού η γυναίκα του έθεσε βέτο στην εργασία της όμορφης βοηθού στο ίδιο γραφείο. Έτσι η βοηθός απολύθηκε απόλυτα νόμιμα και χωρίς να δικαιούται αποζημίωσης.

Παρ όλου που στο δικαστήριο εμφανίστηκαν μάρτυρες υπεράσπισης που κατέθεσαν στοιχεία ότι η όμορφη βοηθός εργαζόταν επί 10 χρόνια στο οδοντιατρείο και ουδέποτε είχε δώσει αφορμή με την εμφάνιση ή την συμπεριφορά της. Ο γιατρός δήλωσε στην δική του υπεράσπιση ότι αρκετές φορές είχε κάνει παρατηρήσεις στην γυναίκα ότι τα εξαιρετικά κοντά φορέματα που φορούσε και τα βαθιά ντεκολτέ της τον ερέθιζαν και αφαιρούσαν την προσοχή του με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπείς σε λάθη στους πελάτες του.

Δες  Χιμπατζής εθίζεται στο πορνό

Πάλι καλά που στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκαν πελάτες που να εκφράσουν παράπονα ότι ο γιατρός τους αφαίρεσε λάθος δόντι όσο κοιτούσε τα μακριά και καλλίγραμμα πόδια της βοηθού του. Το πιο πυθανό είναι ο ότι ο λάγνος οδοντίατρος να θέλησε να συνάψει ερωτική σχέση με την όμορφη βοηθό του η οποία δεν ενέδωσε στης σεξουαλικές του ορέξεις με αποτέλεσμα ο γιατρός να ψάχνει νόμιμο τρόπο να την ξεφορτωθεί.

Έτσι βρήκε αυτόν τον παλιό νόμο ο οποίος όμως ισχύει και τώρα και με την χρήση έξυπνου δικηγόρου κατάφερε να απολύσει την σέξι βοηθό του χωρίς να της δώσει την αποζημίωση που δικαιούταν.

Καταλυτικό στην απόφαση του δικαστηρίου θεωρήθηκε ένα sms που η γυναίκα του γιατρού παρουσίασε στο δικαστήριο όπου η όμορφη βοηθός απαντώντας σε ερώτηση του γιατρού ανέφερε ότι έφτανε συχνά σε οργασμό κατά την διάρκεια της εργασίας της. Η γυναίκα παραδέχτηκε ότι είχε ανταλλάξει αρκετά αμαρτωλά sms με τον γιατρό εντός και εκτός εργασίας.

Έτσι η σύζυγος κατάφερε να αποδείξει ότι στα αλήθεια κινδύνευε ο γάμος της και το δικαστήριο έκρινε ότι η βοηθός έπρεπε να απολυθεί. Ευτυχώς που δεν ζούμε στης ΗΠΑ. Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο στην Ελλάδα, όπου το γκομενιλίκι θεωρείτε μαγκιά και επικροτείτε, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.