Σε όλους αρέσουν τα σαιτ για γνωριμίες και πολλοί έχουμε προφίλ σε τέτοια όπως το elmaz.gr ή το chatmania.gr όμως έχουμε αναρωτηθεί ποτέ μας ότι έχοντας παρουσία σε τέτοιες ιστοσελίδες γνωριμιών κινδυνεύουμε από απατεώνες? Ότι σε αυτά τα σαιτ για γνωριμίες εκτός από τους νορμάλ που είτε κάνουν πλάκα, είτε ψάχνουν για κάποια σχέση, υπάρχουν και κάθε καρυδιάς καρύδι.

videochatΑπό ανώμαλους, μέχρι απατεώνες και κλέφτες που ψάχνουν για εύκολα θύματα. Σκοπός τους είναι είτε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας, είτε “πουλώντας” έρωτα να καταφέρουν να μας αποσπάσουν χρήματα, προφασιζόμενοι άτυχες κορασίδες, ή αναξιοπαθούντες γυναίκες από το πρώην Ανατολικό μπλοκ, που δίνουν κ*λο για να έρθουν στην Ελλάδα και να βρουν κορόιδα.

Η κλασσική περίπτωση απατεώνα αναζητά θύματα σε ιστοσελίδες για γνωριμίες, τους παραμυθιάζει ανταλλάσσοντας μηνύματα, και την κατάλληλη στιγμή κλείνει ραντεβού σε ξενοδοχεία όπου κάνει σεξ επί πληρωμή.  Κάθε συνάντηση για μια ώρα συνήθως κοστίζει 100 ευρώ, ποσό κανονικό για τα δεδομένα της αγοράς του αγοραίου έρωτα, αφού τόσα θα πληρώσει και όποιος αναζητά σεξ σε οίκους ανοχής.

Για τους πιο extreme οι απατεώνες δουλεύουν ως ζευγάρι. Σε αυτή την περίπτωση το ζευγάρι είτε κάνει σεξ μεταξύ τους και οι πελάτες μόνο βλέπουν και αυνανίζονται, είτε μπορούσαν να συμμετέχουν με την καταβολή επιπλέουν ποσού.

Όταν είναι μόνο γυναίκα, οδηγεί το θύμα σε videochat όπου με την χρήση κάμερας τα πράγματα απλουστέυουν υπερβολικά. Ο πελάτης βλέπει τι θα πάρει και πείθετε άμεσα να συναντηθεί με την κοπέλα η οποία είναι εμφανίσημη. Στο ραντεβού μπορεί να εμφανιστεί άλλη κοπέλα, μπορεί να τον περιμένουν μόνο οι μπράβοι για να τον ξυλοφορτώσουν και να του πάρουν ότι χρήματα έχει επάνω του, μπορεί όμως και να εμφανιστεί η κοπέλα από το video chat. Τότε ακολουθεί σεξ ενώ τα χρήματα προκαταβάλονται.

Δες  10 χρόνια φυλακή για κλοπή φωτογραφιών

Σε κάποια στιγμή οι διαχείρηση της ιστοσελίδας για γνωριμίες αντιλαμβάνεται το τι γίνεται και συνήθως διαγράφει το προφίλ του κλέφτη, που αμέσως φτιάχνει άλλο προφίλ σε άλλη ιστσοσελίδα για dating, όπου θα βρουν καινούρια θύματα καθώς εκεί δεν γνωρίζουν την δράση τους.

Το κακό με αυτές της καταστάσεις είναι ότι τα θύματα φοβούμενα κοινωνικό εξευτελισμό αποφεύγουν να κάνουν καταγγελίες στην Αστυνομία με αποτέλεσμα οι δράστες να την σκαπουλάρουν. Τα θύματα προτιμούν να χάσουν τα λεφτά τους παρά να καταγγείλουν το γεγονός και να οδηγήσουν τους κλέφτες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Να προσέχετε με ποιους μιλάτε και κάνετε chat στα dating sites γιατί πολύ εύκολα μπορείτε να βρεθείτε μπλεγμένοι σε άσχημες καταστάσεις που θα σας κοστίσουν σε νέυρα και χρήμα πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσται.