Αυτό αποκάλυψε μια Ουκρανέζα δημοσιογράφος σε τοπική εφημερίδα όταν ανέλαβε να διεισδύσει στο γνωστό σε όλους γυναικείο κίνημα Femen το οποίο κάνει ακτιβίστηκη δράση. Οι γυναίκες μέλη του εμφανίζονται γυμνές από την μέση και επάνω και επιδεικνύουν τα στήθη τους σε μια προσπάθεια να τραβήξουν την αντρική προσοχή.

Σκοπός της δημοσιογράφου ήταν να μάθει τα πράγματα από πρώτο χέρι και να γράψει την έρευνα της στην εφημερίδα έχοντας αποκλειστικότητα.

femen
Photo: RIA Novosti

Έτσι διαπίστωσε ότι αυτό που ακουγόταν ως φήμες, ότι δηλαδή οι ακτιβίστριες της Femen πληρώνονται από κάποιους κύκλους για να δημιουργούν πολιτική αστάθεια στην χώρα, ήταν αληθινό.

Άλλωστε εκεί όπου υπάρχει καπνός θα υπάρχει και φωτιά.

Η οργάνωση προσηλύτιζε ως νέα μέλη του γυναίκες οι οποίες ήταν πρόθυμες να δείξουν τα γυμνά τους στήθη. Αυτό ήταν και το μοναδικό αίτημα της οργάνωσης. Δεν την ενδιέφερε τίποτε άλλο, παρά μόνο η νέα υποψήφιος να έχει επιδειξιακές τάσεις.

Κάθε εκδήλωση που γινόταν με την συμμετοχή των γυναικών πληρωνόταν αρκετά καλά για τα μέσα οικονομικά στάνταρ της Ουκρανίας, και οι πληρωμές γινόταν αμέσως μετά την λήξη της εκδήλωσης. Αλλιώς ήταν σίγουρο ότι η γυναίκες θα έφευγαν και δεν θα ξανασυμμετείχαν σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Όταν οι εκδηλώσεις γινόταν σε χώρες του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα στην Γαλλία ή την Αγγλία όλα τα έξοδα του ταξιδιού καλύπτονταν από την οργάνωση. Από της κοπέλες ζητούνταν μόνο να επιδεικνύουν τα στήθη τους και να φωνάζουν συνθήματα.

Για τι λεφτά γίνεται λόγος?

Η δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι κάθε ακτιβίστρια της ΦΕΜΕΝ κερδίζει το λιγότερο 1000 αμερικάνικα $ το μήνα, καθώς το ποσό κυμαίνεται από μήνα σε μήνα, ανάλογα με της συμμετοχές και της εκτός έδρας επιδείξεις. Τους “καλούς” μήνες, περιόδους όπου η πολιτική αναταραχή βρίσκεται στο αποκορύφωμα της,  το ποσό διπλασιάζεται.

Δες  Διαγωνισμός για άντρα από την Elena Komleva

Ποιος πληρώνει αυτά τα λεφτά?

Δυστυχώς η δημοσιογράφος δεν κατάφερε να δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα καθώς η θέση της στην ιεραρχία της οργάνωσης δεν της επέτρεπε να έχει πρόσβαση σε τέτοιες πληροφορίες. Υπολογίζει ότι τα λεφτά έρχονται από κύκλους στης ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν ντόπιους συνεργάτες στην Ουκρανία, όμως δεν μπορεί να το αποδείξει.

Ποιος είναι ο σκοπός της ΦΕΜΕΝ?

Σκοπός της οργάνωσης είναι να προκαλεί το κοινό ενδιαφέρων. Τρόπος είναι η επίδειξη των στηθών τους, και κάποιος πληρώνει για να γίνετε το όλο τσίρκο.

Πάντα το σεξ πουλούσε, και στην συγκεκριμένη περίπτωση η θέα γυμνών γυναικείων στηθών εξιτάρει την αντρική φαντασία. Και πουλάει. Βέβαια η ακτιβίστριες δεν είναι πορνοστάρ και σε καμιά περίπτωση δεν κερδίζουν όσα εκείνες, αν σας ενδιαφέρει τι λεφτά κερδίζουν οι πορνοστάρ μπορείτε να το δείτε εδώ.

photo: RIA Novosti